0722 273 322   0756 121 333

  • Banner10
  • Banner3
  • Banner4
  • Banner5
  • Banner6
  • Banner7
  • Banner8
  • Banner9
Ghidul
Cumparatorului

Ghidul Cumparatorului

Cautare rapida
Producatori
Splituri
Dublu-Splituri
Coloane
Casete
Ducturi
Plafon / Podea
Portabil

Intrebari frecventeCe este un aparat Inverter?

Caracteristica principala a unui aparat de aer conditionat cu inverter este aceea ca are un consum energetic mai mic cu aproximativ 40% fata de unul similar de clasa A. Pe de alta parte acesta are filtre mai performante de purificare a aerului si parametrii de functionare mult mai buni respectiv: +43 -15°C.

Care este diferenta intre un aparat de aer conditionat inverter si unul clasic?

Cel inverter functioneaza pe cald pana la -15 grade la exterior fata de cel clasic care merge doar pana la -5 grade
Cel inverter consuma mai putin curent electric cam cu 40% mai putin fata de cel clasic
Cel inverter este mai silentios decat cel clasic

Cand recomandati utilizarea unui aparat de tip Inverter?

In general, recomandam cumpararea unui aparat Inverter in cazul in care se doreste incalzirea unui spatiu ce nu are alta sursa de incalzire, in situatia camerelor de servere pentru racirea aparaturii, in cazul unei utilizari indelungate a aparatului de aer conditionat (6 ore pe zi) pentru consumul redus al acestuia.

Cand recomandati utilizarea unui aparat de tip Clasic, non-Inverter?

In general, recomandam cumpararea unui non-inverter in cazul in care el este destinat pentru racirea unui spatiu si incalzirea acestuia doar pe perioada de trecere de la toamna la iarna, respectiv de la iarna la primavara, in conditiile in care este utilizat in regim casnic( aparatmente, case,etc), si in regim de utilizare moderata( 2-3 ore pe zi) a acestuia.

Care este diferenta intre clasa A si clasa B?

Multi dintre noi ne dorim un aer conditionat clasa A crezand ca este mai bun decat clasa B. Total gresit. A,B,C,D se refera strict la consumul de energie electrica si nu la cat de bun sau de prost este un aparat de aer conditionat si pt ca am deslusit acest mic mister va mai spunem un mic secret:diferenta de consum intre clasa A SI B ESTE in 99 % din cazuri de doar 10w. Oare cu acesta diferenta nesemnificativa de consum o sa saracim ca am achizitionat un aer conditionat clasa B ? Cu alte cuvinte nu trebuie sa comparam un aparat de aer conditionat cu un frigider care functioneaza mult mai mult pe parcursul anului si la care intradevar conteaza clasa lui de energie electrica.

Ce este un aparat de tip Split?

Aparatul de aer conditionat split este un dispozitiv care raceste incaperea prin recircularea aerului din incapere. Acesta poate fi pozitionat numai suspendat pe perete.

Ce este un aparat de tip Multi-Split?

Acest tip de aparat aer conditionat este cel care raceste incaperea prin recircularea aerului din incapere si care poate fi pozitionat numai suspendat pe perete. Acesta dispune de o singura unitate exterioara si 2 sau mai multe unitati interioare ce se pot amplasa in camere diferite.

Ce este un aparat de tip Caseta?

Aparatele de aer conditionat tip caseta sunt solutia perfecta de climatizare pentru spatiile moderne dotate cu plafoane suspendate, fiind recomandate in general pentru spatiile de birouri.  Sunt compuse dintr-o unitate interioara, o unitate exterioara si telecomanda pentru unitatea interioara. Pot fi utilizate atat pentru racire, cat si pentru incalzire (functie INVERTER).

Ce este un aparat de tip Coloana?

Aparatele de aer conditionat tip coloana reprezinta una din solutiile ce pot fi aplicate pentru climatizarea spatiilor mari, care nu au fost prevazute initial cu sisteme de climatizare. Sunt compuse dintr-o unitate interioara, o unitate exterioara si telecomanda pentru unitatea interioara. Pot fi utilizate atat pentru racire, cat si pentru incalzire (functie INVERTER).

Se merita sa fac un montaj aer conditionat pe holul unui apartament de bloc?

Nu recomandam nimanui un astfel de montaj pentru ca nu va raci tot apartamentul asa cum se doreste. Holurile apartamentelor de bloc sunt in general micute astfel aerul rece va fi simtit foarte rapid de unitate interna si senzorul de temperatura de pe acel hol in care este montat, aparatul intrand automat pe ventilatie. In cazul in care holul este mare intervine si aici o problema: compresorul va fi exploatat la maxim pentru a ajunge la temperatura dorita de noi si astfel va fi distrus inainte de termen. Este ca si cum am conduce masina cu pedala de acceleratie la maxim tot timpul.

De ce trebuie folosita obligatoriu pompa de vid la montaj aer conditionat?

Pompa de vid este o unealta care nu ar trebui sa lipsesca din trusa montatorului de aer conditionat. Aceasta are rolul de a vida traseul frigorifc si de a verifica daca vor exista sau nu pierderi de freon din cauza montajului. Un montaj de aer conditionat fara pompa de vid inseamna un montaj defectuos care impiedica performantele aparatului, acesta nefiind niciodata functional la parametrii lui reali.

Ce este COP?

Coefficient of Performance - coeficientul de performanta este raportul dintre puterea electrica absorbita si puterea termica de incalzire generata. Spre exemplu, o pompa de caldura moderna va genera 3 kW de energie termica pentru 1 kW de energie electrica consumata. In acest caz COP va fi 3.

Ce este VRV sau VRF?

VRV este un sistem conceput si dezvoltat de Daikin Industries si inseamna "variable refrigerant volume" - "volum de agent frigorific variabil". Daikin detine marca inregistrata VRV, de aceea alti producatori folosesc termenul VRF "variable refrigerant flow" - "debit variabil de agent frigorific". In principiu ambele functioneaza la fel si sunt cai extrem de eficiente, sigure, economice pentru a raci sau incalzi cladiri. Debitul de refrigerant este adaptat foarte precis pentru a satisface cererea de incalzire sau racire a cladirii, astfel se economiseste energie. Pe scurt, sunt probabil cele mai bune sisteme disponibile pentru aplicatii medii si mari.

Ce este EER?

Energy efficiency ratio - rata de eficienta energetica este raportul dintre puterea electrica consumata si puterea de racire generata. COP si EER sunt marimi similare, dar sunt folosite pentru incalzire sau pentru racire.

AirKool AirWell AKAI Akontek Alizee Arctic Beko Buntz Chigo Citizen Daikin Danfoss Ferroli Fujitsu General Fujitsu Gree Haier Henson Hitachi Hokkaido Inventor LDK LG Midea Mistral NordStar NorthStar Osaka Panasonic Platinium Samsung Sanyo Sharp Simbio Starway Studio Casa TechnoLux Toshiba Vinchi Vortex Whirlpool White Westinghouse Yamato York Zass