0722 273 322   0756 121 333

  • Banner10
  • Banner3
  • Banner4
  • Banner5
  • Banner6
  • Banner7
  • Banner8
  • Banner9
Ghidul
Cumparatorului

Ghidul Cumparatorului

Cautare rapida
Producatori
Splituri
Dublu-Splituri
Coloane
Casete
Ducturi
Plafon / Podea
Portabil

Ghidul CumparatoruluiCele mai frecvente intrebari inaintea achizitionarii unui aparat de aer conditionat:

1. Cat de mare este suprafata pe care doriti sa o raceasca?

Aparatele de aer conditionat sunt cotate functie de capacitatea BTU. Pentru o camera mica (100-300 metri patrati) selectati un aparat cu o capacitate de 5000-6000 BTU/ora. Pentru o camera de dimensiuni medii (300-600 metri patrati) se recomanda un aparat cu o capacitate intre 8000 si 9000 BTU/ora. Pentru incaperile mari, cea mai buna alegere o constituie aparatele cu o capacitate de 10000-15000 BTU/ora. Acestea sunt liniie directoare in alegerea unui aparat de aer conditionat.

2. Care este cel mai bun loc pentru a amplasa aerul conditionat?

Multe aparate de aer conditionat sunt montate sezonier intr-o fereastra. Alternativ, aerul conditionat poate fi instalat permanent prin perete, oferind o mai buna etansare si un sprijin mai ferm decat o fereasta. O alta optiune o constituie instalatia de aer conditionat portabila, ce este inchisa intr-un dulap de rulare. Unele emit caldura printr-o conducta ce poate fi amplasata intr-o fereastra din apropiere, alte unitati portabile folosesc apa din procesul de dezumidificare pentru a raci aerul.

3. Poate un aparat de aer conditionat sa faca mai mult decat racirea unei camere?

Da! Unele aparate functioneaza si ca dezumidificator, iar altele au rol si de incalzitor. In functie de locul unde locuiti, umiditatea poate fi o problema sau o necesitate. Pentru climatele aride de vara, un aparat de aer conditionat cu un “built-in” umidificator poate adauga umezeala in aerul rece pentru a face atmosfera mai confortabila.Pentru alte locuri, zilele calduroase sunt si mai dificil de suportat tocmai din cauza umezelii. O instalatie de aer conditionat cu “built-in” dezumidificator poate elimina umezeala din aer. Unele modele pot servi si la incalzirea aerului din incapere, devenind utile pe durata intregului an.

4. Care sunt avantajele tehnologiei Inverter?

Prin tehnologii noi, avansate, aparatele de aer conditionat Inverter sunt mai economice si mai silentioase decat unitatile clasice. Ele pot manipula temperaturi extrem de mari, sunt mai fine si mai stabile in functiune si ajung la temperatura dorita mult mai rapid decat aparatele clasice.

5. Cum calculez capacitatea BTU?

Amintim faptul ca metoda ce urmeaza a fi prezentata este una estimativa, folosita pentru a determina in medie capacitatea BTU pe care aparatul trebuie sa o detina pentru a raci in mod corect incaperea luata in calcul. Consideram ca in camera se afla in general 2 persoane.

Pasul 1: Calculati volumul incaperii: Lungime x Latime x Inaltime Raspunsul /2

Exemplu: 2.5m x 3m x 2.5m = 18.75 / 2 = 9.375

Pasul 2: Odata aflat raspunsul, acesta se coreleaza cu valorile din urmatoarea lista de capacitati: 9000 BTU, 12000 BTU, 15000 BTU, 18000 BTU, 21000 BTU...

Pentru exemplul nostru, capacitatea BTU cautata se afla in intervalul 9000 BTU-12000 BTU. Se recomanda alegerea unei capacitati de 9000 BTU unei persoane tematoare de frig, iar un aparat de 12000 BTU unei persoane ce are probleme din cauza caldurii.

AirKool AirWell AKAI Akontek Alizee Arctic Beko Buntz Chigo Citizen Daikin Danfoss Ferroli Fujitsu General Fujitsu Gree Haier Henson Hitachi Hokkaido Inventor LDK LG Midea Mistral NordStar NorthStar Osaka Panasonic Platinium Samsung Sanyo Sharp Simbio Starway Studio Casa TechnoLux Toshiba Vinchi Vortex Whirlpool White Westinghouse Yamato York Zass