0722 273 322   0756 121 333

 • Banner10
 • Banner3
 • Banner4
 • Banner5
 • Banner6
 • Banner7
 • Banner8
 • Banner9
Categorii
Articole recente
Comentarii recente

Cum curatati un aparat de aer conditionat


Pentru o cat mai buna intretinere, aparatul de aer conditionat trebuie curatat periodic, in special in perioadele cu temperaturi foarte ridicate, cand este extrem de solicitat. Iata in cele ce urmeaza, cateva sugestii in curatarea dispozitivului, care va vor fi de ajutor si va vor feri de situatii neplacute.

Pentru a lucra in siguranta, opriti aparatul de aer conditionat si intrerupeti alimentarea cu curent electric inainte de a-l curata.

Unitatea interioara se curata cu o carpa uscata. Daca aceasta este foarte murdara, puteti utiliza insa si o carpa umeda.

Masca unitatii interioare poate fi scoasa. Dupa ce o curatati uscati-o cu o carpa.

Nu utilizati sau amplasati langa aparatul de aer conditionat produse chimice pentru indepartarea prafului! Nu utilizati benzina, tiner sau alti solventi similari.

Daca filtrul de aer este acoperit cu praf, efectul de racire va fi diminuat. Pentru curatarea sa, rabatati masca frontala a unitatii interioare pana cand se blocheaza. Prindeti filtrul de aer si trageti-l in jos. Utilizati un aspirator sau apa, apoi uscati-l intr-un spatiu rece si intunecos.

Introduceti partea superioara a filtrului de aer in aparatul de aer conditionat pana cand este complet fixat, inchideti masca frontala si fixati-o.

In cazul in care aparatul de aer conditionat nu functioneaza o lunga perioada de timp, verificati daca admisia si refularea aerului unitatii interioare si exterioare sunt astupate. Daca este necesar, curatati-le!

Nu uitati ca pentru buna functionare a aparatului componentele unitatii externe trebuie verificate si curatate in mod constant.


12 Comentarii + Adauga Comentariu

 • Nimerit articolul tau, doar ca ar fi trebuit date mai multe informatii necesare unui utilizator de echipamente de climatizare

 • CUM POT SA SCOT MASCA UNITATI DIN INTERIOR CA SA AJUNG LA TAVITA DE CONDENS LA UN APARAT NORD STAR R410A

 • @viosof2011 Ridica capacul unitatii interioare si scoate filtrele lavabile. La partea inferioara a unitatii interne, se afla trei suruburi mascate de capacele. Scoate capacelele cu o surubelnita cap "-" si surubelele cu o surubelnita cap "+". Trage de carcasa unitatii de partea inferioara si forteaz-o catre in sus. Partea superioara a carcasei este prinsa prin "clicuri". In functie de model, afisajul este prins si el cu doua surubele. Scoatele si urmareste prinderea cablului pe carcasa. Elibereaza cablul de la afisaj cu mare grija sa nu rupi sistemul de fixare. Dupa ce capacul unitatii interioare este inlaturat, se observa la partea de jos a splitului, tavita de colectare a condensului. Tavita este fixata la partea din stanga de un surubel care sustine si bucsa teflonata a turbinei. In partea dreapta este prinsa de un clic. In functie de model poate avea si sistem de prindere la mijloc prin clic. Dupa ce ai eliberat tavita de surubele si clicuri, aceasta este fixata in furtunul de scurgere. Mare atentie la sistemul de prindere al tavitei cu furtunil! Indeparteaza cu grije tavita de furtun. In mod normal, un specialist are la dispozitie pentru aceasta operatiune, maxim 3minute. Nu recomand aceasta operatiune persoanelor care nu sunt autorizate. Carcasa unitatii interioare si tavita de condens sunt confectionate din plastic casant, care fortat si lovit duce la deteriorarea acestuia.

 • Am si eu o problema.....mi sa rupt....furtunul de avacuare a condensului chiar din gaura data in perete..........Cat mar costa si pe mine inlocuirea acestui furtun si igenizarea unui AC Simbio ? Multumesc !

 • Folositoare informatii! multumim !

 • Foarte bun site-ul. Felicitari!

 • Ce inseamna in mod constant? Cat de des ar trebui curatate filtrele, pentru o functionare la capacitate maxima?

 • Ce inseamna in mod constant? Cat de des ar trebui curatate filtrele, pentru o functionare la capacitate maxima?

 • Cu ce se pot curata filtrele de aer, o solutie, ceva de curatare exista? Sau este suficienta apa de la robinet?

 • Felicitari celor din conducere care acorda timp pentru explicatii de specialitate. Bafta si la cat mai multe aparate reparate/montate. Stone cu cat filtrele sunt curatate mai des cu atat randamentul aparatului este mai bun si cel mai important NU miroase neplacut. Recomandat ar fi cel putin in fiecare luna sau cel tarziu la 2 luni sa le curatati.

 • Cum ajung la tavita de scurgere a unui aparat de aer conditionat "Simbio"?

 • Cum ajung la tavita de scurgere a unui aparat de aer conditionat "Simbio"?

Comenteaza

Adauga Comentariu

AirKool AirWell AKAI Akontek Alizee Arctic Beko Buntz Chigo Citizen Daikin Danfoss Ferroli Fujitsu General Fujitsu Gree Haier Henson Hitachi Hokkaido Inventor LDK LG Midea Mistral NordStar NorthStar Osaka Panasonic Platinium Samsung Sanyo Sharp Simbio Starway Studio Casa TechnoLux Toshiba Vinchi Vortex Whirlpool White Westinghouse Yamato York Zass