0722 273 322   0756 121 333

 • Banner10
 • Banner3
 • Banner4
 • Banner5
 • Banner6
 • Banner7
 • Banner8
 • Banner9
Categorii
Articole recente
Comentarii recente

Curge apa din unitatea interna


Curgerea apei din unitatea interna (split) poate creea probleme utilizatorului de aer conditionat. Va prezint in randurile de mai jos cateva cauze posibile si remedierea acestora:

 1. Unitatii interne nu i s-au spalat filtrele lavabile. Datorita faptului ca unitatea interna recircula cantitati mari de aer, aceasta acumuleaza praf, scame etc. Toate aceste particule se depun pe filtrele lavabile ce se afla sub capacul unitatii interioare. Daca filtrele nu sunt spalate la timp, praful trece dincolo de filtre si infunda orificiul din tavita de colectare a condensului. Aceste filtre se scot si se spala sub jet de apa cu detergent lichid. Filtrele se recomanda a fi spalate lunar pe perioada functionarii aerului conditionat. Daca unitatea interna se afla montata in magazine, ateliere de croitorie, restaurante, bucatarii, service de ori ce fel, se recomanda spalarea acestora la un interval de doua saptamani.
 2. Unitatea interna nu a fost igienizata. In tavita de colectare a condensului datorita mediului umed, se dezvolta bacterii creindu-se o substanta cleioasa, vascoasa care infunda orificiul de evacuare a apei. Pentru remediere apelati la o echipa service (0722.27.33.22). Echipa de interventie trebuie sa scoata tavita de colectare a condensului si s-o spele cu apa calda si detergent lichid, dupa care aplica pe vaporizatorul unitatii interne o solutie dezifectanta.
 3. Aparatul de aer conditionat a pierdut freon. Atunci cand aparatul de aer conditionat a pierdut freon, vaporizatorul unitatii interioare incepe sa faca zapada sau sa inghete. Zapada sau gheata formata pe vaporizator depaseste suprafata de colectare a apei si se prelinge necontrolat pe carcasa unitatii interioare. De cele mai multe ori acest fenomen apare la oprirea aparatului de aer conditionat. Pentru remediere apelati la o echipa service (0722.27.33.22). Echipa de interventie trebuie sa depisteze eventualele pierderi ale instalatiei, sa le remedieze (prin refacerea berclurilor) daca este cazul si sa reincarce instalatia.
 4. Furtunul de eliminare a condensului este infundat sau are contrapanta. Cu trecerea timpului, furtunul de eliminare al apei pierde din panta din cauza depunerilor, astfel apa balteste pe furtun nu mai poate fi eliminata si curge din unitatea interna (split). O alta cauza este obturarea scurgerii. Deasemenea trebuie avut in vedere ca un furtun (drena) tinut in apa actioneaza ca un dop. Acest fenomen apare cand capatul furtunului este scufundat in apa.
 5. Unitatea interna nu este pusa in boloboc.  Unitatea interna trebuie sa fie montata perfect in boloboc. Daca aceasta este inclinata apa formata din condens curge pe langa tavita unitatii. Trebuie stiut ca din fabricatie tavita de colectare a apei are o usoara panta catre orificiul de avacuare. Daca splitul este montat inclinat inspre orificiul de evacuare, peretii tavitei de colectare a apei nu poate face fata debitului de condens. Daca splitul este montat inclinat in partea opusa evacuarii, formeaza contrapanta si apa nu mai poate fi eliminata prin drena prelingandu-se pe langa peretii tavitei. De aceea unitatea interna trebuie montata perfent in boloboc si nu dupa linia grinzii sau al tavanului. Remedierea consta in intreptarea splitului prin repozitionarea tablitei de fixare.

45 Comentarii + Adauga Comentariu

 • AR MAI FI SI FFFF.PROASTA CALITATE A FURTUNULUI DE EVACUARE A APEI

 • @viosof2011 Asa este! Un furtun de evacuare a condensului care nu este gofrat, duce la obturarea acestuia, acolo unde sunt curbe. Fie este total obturat, fie isi micsoreaza debitul, apa rezultata din condens, va curge necontrolat din split. Frigo Construct pentru evitarea acestor probleme, foloseste doar drenaj gofrat cu insertie de cauciuc. Aceasta drena rezista foarte bine si intemperiilor.

 • Am un AC Alizee 12000 btu. Timp de 2 ani a mers f bine. In toamna lui 2010 am izolat peretii eteriori. Cei care au facut acest lucru au demontat UE inchizand robinetii si apoi au pus-o la loc. Acum in 2001 cand sa-i dau drumul vad ca nu mai raceste si dupa o perioada apare codul de eroare E1. Alte simptome. Nu se mai face evacuarea condensului deact foarte incet spre deloc, pe conducta groasa la intrarea in UE se formeaza o bruma. Am chemat un " specialist" care mi-a spus ca totul se datoreaza lipsei de freon. Mi l-a incarcat, dar simptomele sunt aceleasi. A introdus 900 grame desi mai apoi am vazut in cartea tehnica ca necesarul e de 700 grame. Acest E1 spune asa: The led display E1: analysis: the pipe found in temperature and given protection by the sensor RT2

 • Furtunul de evacuare s-a rupt din interiorul aparatului. Unde trebuie sa ma interesez pentru al schimba?

 • Am o unitate de aer contionat in apartament si am observat, intamplator, ca pe furtunul de dren nu se mai evacueaza apa din condens. Apartul functioneaza perfect, raceste foarte bine, dar unde se poate pierde apa? Nu se vede nici o urma de umezeala la traversarea peretelui exterior cu tevile. Este posibil ca furtunul sa fie rupt IN perete si condensul sa nu ajunga afara ci sa se prelinga in perete, blocul avand pereti din caramida?

 • Aparatul dumneavoastra de aer conditionat incepe sa condenseze in aproximativ 20-30min daca in camera sunt 27-30gradeC. Asta cu conditia, sa aveti aproximativ 7gradeC in jetul de aer. Apa ce se formeaza din condensul unitatii interioare poate avea un debit de 0.8-2.5l/h la aparatele de 9000-12000Btu. De specificat ca la un traseu de evacuare cu lungimea de 3-5m (drena gofrata) apa incepe sa curga nu mai devreme de 15min, asta cu conditia ca aparatul de aer conditionat sa fie setat pe o temperatura ce permite unitatii externe sa functioneze neintrerupt.

 • Am un aparat AC de apartament, Nordstar 12000Btu. De doua luni am numai probleme cu el... Curge apa din UI , dupa aprox. 60 min de functionare. Afara curge apa destul de bine (pe furtunul de evacuare), cam 2 pic/sec. . Traseul este de 3,5 m. Presiunea in stare de functionare este de 7, 2 . Temperatura aerului din UI , la iesire, este de 6,5 grd C . Apa curge din carcasa (nu pe la mini paletele care directioneaza aerul). Curge prin partea dreapta (in zona unde preia furtunul de evacuare din tavita) , la imbinarea capacului carcasei(cel prins in suruburi) cu partea fixa a carcasei(cea prinsa pe perete). Au venit cei de la firma de unde l-am cumparat si au schimbat tavita colectoare. Chipurile au gasit dezlipit stratul izolator din interiorul tavitei (cel care astupa gaurile unde vin fixate paletele directionale). Au spus ca se infilitra apa si se scurgea prin acele gaurele. Au pus o tavita mai buna (zic ei) - ieri . Au pus si nivela/bolobocul . Au zis ca e Ok. Are cineva idee de ce curge?!?! M-a inebunit. Mi-a ars si calculatorul (mi-a curs in priza). Acum scriu de pe laptopul de la munca. Nu cumva sunt obligati sa imi schimbe aparatul ? Multumesc ! Astazi a inceput din nou sa curga...

 • utilizez un aparat de ac marca neo problema se manifesta in felul urmator condensul rezultat pe radiatorul din split cel din spate nu ajunge in tavita de drenaj ci apa este spulberata in camera de suflanta astept un raspuns de la dumnevoastra multumesc 0721657030 este nr meu de tel la care spot fi contactat multumesc

 • NORDSTAR 12000 BTU, recent cumparat (iulie 2012) si instalat corect: unitatea interioara are o panta foarte lina spre teava de evacuare a condensului iar teava de condens are panta si ea, nefiind rasucita sau obturata pe traseu. Dupa 10 minute de functionare curge apa formata din condens, din unitatea interioara in partea stanga si in partea dreapta pe la fanta de evacuare a aerului, tavita fiind goala. Condensul se scurge de pe radiatorul din interior astfel: - o parte din acesta ajunge in tavita curgand corespunzator - o alta parte curge prin zonele precizate mai sus (stanga si dreapta) uneori fiind aruncat putin de catre paleti. Ce nu este in regula de se intampla acest fenomen? Va precizez faptul ca acest fenomen se intampla la 3 aparate de acest fel NORDSTAR. Va multumesc si va rog sa ma ajutati cu un raspuns.

 • locuiesc la ultimul etaj si sunt bolnava cardiaca .. incep asa pentru ca am nevoie de ajutor,, am aerul achizitionat de 8ani saracul a functionat excelent pana azi.. e un samsung, recunosc ca nu am facut igienizare sau revizie nicicodata . am spalat filtrele ... azi a inceput sa curga apa in jet pu dar tot curge apa in casa am verificat exact cum ati descris dumneavoastra ternic prin unit interioara nu eram in camera mi a distrus calculatorul . acum o lu na s a facut izolarea blocului si l au montat neprofesionist.dar totusi a mers 0 luna . azi am curatat filtrele si erau foarte murdare.. pot singuta sa curat tavita sa igienizez eu?? tinand cont ca maine si poimaine nu e service disponibil?? va rog sa ma ajutati.. 0760030042

 • Buna ziua ! Aceiasi problema a a lui Adrian NORDSTAR 12000 BTU montat acum 5 ani. Vorbim de unitatea interna. De 1 luna pica apa din spatele ventilatorului, de la radiatorul din spate (unitatea interna este compusa din 3 radiatoare) doua in fata unde sunt filtrele de praf sub care este montata tavita de colectare a condensului, si mai este un radiator sus in spate spre perete , in spatele ventilatorului care la randul lui are si el o tavita de colectare din care apa se scurge prin doua picuratori in prima tava de colectare, Aparatul este montat corect, este curat, in boloboc, nu are rugina, nu are zapada pe conductele care duc spre unitatea exterioara, baga aer rece perfect furtunul de ecavuare nu este infundat, are panta foarte mare este de calitate, nu este infundat. Totusi , pica apa prin fanta pe unde este suflat aerul, din spatele ventilatorului, de la radiatorul din spate , apa este evacuata corect pe furtun de la primele doua radiatoare frontale , chiar si de la cel din spare. Ceva idei ? Va multumesc..

 • am furtunul de scurgere de la UI spart si apa curge in casa. stie cineva daca se poate schimba. E vorba de furtunul de la UI, acela cu care vine montat din fabrica. Pot eu sa fac lucrarea asta?

 • Poate ca ar fi bine sa apelezi la cineva care se pricepe, sa nu il strici de tot din greseala

 • buna ziua am si eu o problema cu aeru conditionat de ca cand a inceput vremea rece pe unitatea exterioara face o gheata foarte groasa si nu mai da randament mai mult de 18 grade nu face intr-o camera de 16 metri patrati.tin sa mentionez ca de curand am chemat un specialist si ia pus freon iar de atunci a inceput sa faca gheata dar inainte nu facea mergea perfect care este cauza de face aceea gheata groasa pe unitatea exterioara este posibil sa nu fie bun freonul sau este o alta cauza va rog sa ma ajutati

 • buna ziua am si eu o problema cu aeru conditionat de ca cand a inceput vremea rece pe unitatea exterioara face o gheata foarte groasa si nu mai da randament mai mult de 18 grade nu face intr-o camera de 16 metri patrati.tin sa mentionez ca de curand am chemat un specialist si ia pus freon iar de atunci a inceput sa faca gheata dar inainte nu facea mergea perfect care este cauza de face aceea gheata groasa pe unitatea exterioara este posibil sa nu fie bun freonul sau este o alta cauza va rog sa ma ajutati

 • buna ziua am si eu o problema cu aeru conditionat de ca cand a inceput vremea rece pe unitatea exterioara face o gheata foarte groasa si nu mai da randament mai mult de 18 grade nu face intr-o camera de 16 metri patrati.tin sa mentionez ca de curand am chemat un specialist si ia pus freon iar de atunci a inceput sa faca gheata dar inainte nu facea mergea perfect care este cauza de face aceea gheata groasa pe unitatea exterioara este posibil sa nu fie bun freonul sau este o alta cauza va rog sa ma ajutati

 • buna ziua am si eu o problema cu aeru conditionat de ca cand a inceput vremea rece pe unitatea exterioara face o gheata foarte groasa si nu mai da randament mai mult de 18 grade nu face intr-o camera de 16 metri patrati.tin sa mentionez ca de curand am chemat un specialist si ia pus freon iar de atunci a inceput sa faca gheata dar inainte nu facea mergea perfect care este cauza de face aceea gheata groasa pe unitatea exterioara este posibil sa nu fie bun freonul sau este o alta cauza va rog sa ma ajutati

 • Buna ziua, Am un ac Yamato de 9000 btu de 3 ani si nu am avut nicio problema cu el, dar astazi a inceput sa picure apa din el, pe unde iese aerul rece. M-am uitat afara si curge apa si din furtunul mai mic, de evacuare a apei, dar picura putin si in casa. Filtrele le-am spalat in iarna, m-am uitat si la ele si nu au nimic, nu l-a atins nimeni, deci nu ar trebui sa fie probleme in ceea ce priveste vreo inclinare. Am incercat sa-l pun la o temperatura superioara, dar tot picura. Ce ar trebui sa fac si cat ar costa o interventie pentru problema care se intrevede?

 • Buna ziua, Am un ac Yamato de 9000 btu de 3 ani si nu am avut nicio problema cu el, dar astazi a inceput sa picure apa din el, pe unde iese aerul rece. M-am uitat afara si curge apa si din furtunul mai mic, de evacuare a apei, dar picura putin si in casa. Filtrele le-am spalat in iarna, m-am uitat si la ele si nu au nimic, nu l-a atins nimeni, deci nu ar trebui sa fie probleme in ceea ce priveste vreo inclinare. Am incercat sa-l pun la o temperatura superioara, dar tot picura. Ce ar trebui sa fac si cat ar costa o interventie pentru problema care se intrevede?

 • Am curatat filtrele la aerul conditionat si am curatat si unitatea interioara.Dupa aceasta operatiune. mi se pare ca. curge prea repede apa pe furtunul de. evacuare. al unitatii exterioare ,curge continuu nu in picaturi.Sunt motive de ingrijorare?Poate. sa ma ajute cineva?

 • buna seara, am un aparat de aer conditionat cred ca cu freon r407c si au fost o echipa la service, si mi-au sus ca aparatul a ramas fara freon, si a fost folosit asa mult timp, si miroase a ulei ars, si nu merita sa se mai incarce pt. ca moare compresorul, este adevarat.

 • buna seara, am un aparat de aer conditionat cred ca cu freon r407c si au fost o echipa la service, si mi-au sus ca aparatul a ramas fara freon, si a fost folosit asa mult timp, si miroase a ulei ars, si nu merita sa se mai incarce pt. ca moare compresorul, este adevarat.

 • buna seara, am un aparat de aer conditionat cred ca cu freon r407c si au fost o echipa la service, si mi-au sus ca aparatul a ramas fara freon, si a fost folosit asa mult timp, si miroase a ulei ars, si nu merita sa se mai incarce pt. ca moare compresorul, este adevarat.

 • buna seara, am un aparat de aer conditionat cred ca cu freon r407c si au fost o echipa la service, si mi-au sus ca aparatul a ramas fara freon, si a fost folosit asa mult timp, si miroase a ulei ars, si nu merita sa se mai incarce pt. ca moare compresorul, este adevarat.

 • buna seara, am un aparat de aer conditionat cred ca cu freon r407c si au fost o echipa la service, si mi-au sus ca aparatul a ramas fara freon, si a fost folosit asa mult timp, si miroase a ulei ars, si nu merita sa se mai incarce pt. ca moare compresorul, este adevarat.

 • Am un aer conditionat Hyndai 12000 BTU , si de la o vreme merge o perioada raceste dar nu ca inainte , nu mai elimina condens dar o teava alaturata face zapada pe ea si dupa 3-4 grade se opreste si arata o eroare pe display

 • Am un aer conditionat Hyndai 12000 BTU , si de la o vreme merge o perioada raceste dar nu ca inainte , nu mai elimina condens dar o teava alaturata face zapada pe ea si dupa 3-4 grade se opreste si arata o eroare pe display

 • Eu am apelat la reparam.net si am fost foarte multumita de serviciul pe care mi l-au facut. Va recomand si vou cu incredere. Eu am avut mare ghinion cu aerul conditionat. S-a stricat de foarte multe ori de cand il am.

 • Din pacate problema a reaparut. M-am convins si de reparam.net. Treaba de mantuiala, i-am laudat degeaba. A rezolvat problema tata sunand la telefonul de pe acest site. In urma reabilitarii blocului, furtunul de condens era "strangulat" in poliester. Revin aici cu noi detalii, sper sa se fii rezolvat problema condensului.

 • Am un aparat Belcor si pierde freonul pe la robinetul UE. Se poate inlocui numai de catre specialisti? de unde pot cumpara respectivul robinet? Multumesc pentru informatii, cu anticipatie!

 • buna seara-am un aparat de aer coditionat DINAMIC si imi curge apa din unitatea interna? va multumesc

 • buna ziua! tot la fel imi curge si mie in casa prin partea dreapta a unitatii interioare ! i-am pus niste pene de lemn pe urma n-a mai curs o perioada dupa care a inceput iar. Acum va intreb si altceva! Eu stau si cu aerul pornit si cu geamurile deschise fiinca fumez ! E oare asta o cauza?

 • Buna seara am si eu o problema de vreo cateva saptamani se izoleaza blocul in care stau la exterior eri au venit si mi au desfacut unitatea de exterior pe motiv ca nu poate sa lucreze in schimb nu mi au desfacut de tot au lasato pe schela cerand ceva in schimb sa mil lase asa ca si cum mi ar fi facut o favoare trebuie sa recunosc ca m am bucurat si le am dat ceva acum cateva ore am deschis aerul si m am pus sa dorm m am trezit la vreo doua pre cu apa foarte multa in casa curgand din aparatul de aer conditionat nu stiu daca sa stricat nu inteleg de ce sa curga apa in casa al am de 7 Ani si pana asta seara nu au fost probleme vreau sa stiu daca mi l au stricat ca sa stiu cu cine ma cert maine sincer cel care lucreaza la bloc par ca nu au habar pe ce lume sunt sumt convinsa ca nu stiu despre ce este vb multumesc

 • am un vortex de 12000btu cumparat nou acum cateva zile,mi lau montat niste baieti ieri dar nu imi curge apa pe furtunul de afara ci de undeva din unutatea exterioara de desubt... nu se vade bine stau la etajul 10. are ceva sau este normal.Astept raspuns.Multumesc.

 • va rog sa ma contactati urgent

 • am un aer conditionat tehno inverter achizitionat in 2016 a mers f bine,dar acum pare ca merge in hopuri ,unitatea exterioara merge bine ,apa curge pe furtun ,dar in casa pare ca merge cu viteza mica se accelereaza si apoi scade ,nu stiu ce se intampla ,sa-mi fac probleme?

 • Am un aparat AC de apartament, Midea MSR-12HRN1 de 12000Btu. De 0 luna am numai probleme cu el... Curge apa din UI , dupa aprox. 30 min de functionare. Afara curge apa destul de bine (pe furtunul de evacuare), cam 2 pic/sec. . Traseul este de 5,5 m. Presiunea in stare de functionare este de 7, 2 . Temperatura aerului din UI , la iesire, este de 6,5 grd C . Apa curge din carcasa (nu pe la mini paletele care directioneaza aerul). Curge prin partea stanga (in zona unde iese furtunul de evacuare cu tevi si cabluri, pachetul matisat) , la imbinarea capacului carcasei(cel prins in suruburi) cu partea fixa a carcasei(cea prinsa pe perete). Au venit cei de la firma de unde l-am cumparat si l-au montat si au spus ca de la panta scurgerii , au umblat un pic la ea si nu a mai curs pe moment . Dupa aprox. o ora a inceput iar sa curga . Au pus si nivela/bolobocul . Au zis ca e Ok. Are cineva idee de ce curge?!?! M-a inebunit.

 • Am un aparat AC de apartament, Midea MSR-12HRN1 de 12000Btu. De 0 luna am numai probleme cu el... Curge apa din UI , dupa aprox. 30 min de functionare. Afara curge apa destul de bine (pe furtunul de evacuare), cam 2 pic/sec. . Traseul este de 5,5 m. Presiunea in stare de functionare este de 7, 2 . Temperatura aerului din UI , la iesire, este de 6,5 grd C . Apa curge din carcasa (nu pe la mini paletele care directioneaza aerul). Curge prin partea stanga (in zona unde iese furtunul de evacuare cu tevi si cabluri, pachetul matisat) , la imbinarea capacului carcasei(cel prins in suruburi) cu partea fixa a carcasei(cea prinsa pe perete). Au venit cei de la firma de unde l-am cumparat si l-au montat si au spus ca de la panta scurgerii , au umblat un pic la ea si nu a mai curs pe moment . Dupa aprox. o ora a inceput iar sa curga . Au pus si nivela/bolobocul . Au zis ca e Ok. Are cineva idee de ce curge?!?! M-a inebunit.

 • am demontat carcasa la unitatea din casa dar nu stiu unde este tavita am un aprat aux , ma puteti indruma ajuta? va multumesc

 • am demontat carcasa la unitatea din casa dar nu stiu unde este tavita am un aprat aux , ma puteti indruma ajuta? va multumesc

 • am demontat carcasa la unitatea din casa dar nu stiu unde este tavita am un aprat aux , ma puteti indruma ajuta? va multumesc

 • am demontat carcasa la unitatea din casa dar nu stiu unde este tavita am un aprat aux , ma puteti indruma ajuta? va multumesc

 • am demontat carcasa la unitatea din casa dar nu stiu unde este tavita am un aprat aux , ma puteti indruma ajuta? va multumesc

 • am demontat carcasa la unitatea din casa dar nu stiu unde este tavita am un aprat aux , ma puteti indruma ajuta? va multumesc

 • am demontat carcasa la unitatea din casa dar nu stiu unde este tavita am un aprat aux , ma puteti indruma ajuta? va multumesc

Comenteaza

Adauga Comentariu

AirKool AirWell AKAI Akontek Alizee Arctic Beko Buntz Chigo Citizen Daikin Danfoss Ferroli Fujitsu General Fujitsu Gree Haier Henson Hitachi Hokkaido Inventor LDK LG Midea Mistral NordStar NorthStar Osaka Panasonic Platinium Samsung Sanyo Sharp Simbio Starway Studio Casa TechnoLux Toshiba Vinchi Vortex Whirlpool White Westinghouse Yamato York Zass