0722 273 322   0756 121 333

 • Banner10
 • Banner3
 • Banner4
 • Banner5
 • Banner6
 • Banner7
 • Banner8
 • Banner9
Categorii
Articole recente
Comentarii recente

Sfaturi de economisire a energiei


Folosirea aparatului de aer conditionat mai ales in timpul verii poate creste semnificativ factura la curent electric.Puteti, insa, economisi energia, urmand cateva sfaturi despre intretinerea si utilizarea aparatelor de aer conditionat enumerate mai jos:

Curatati filtrul aparatului

Un filtru prin de praf opreste circulatia aerului. Acesta trebuie curatat o data pe luna si schimbat cand este necesar. Astfel, aparatul va folosi cu 5% pana la 15% mai putina energie electrica.De asemenea, este indicat sa asezati dispozitive care emit caldura (lampa, televizor etc) in apropierea aparatului de aer conditionat, aceasta fiind nevoit sa "munceasca" mai din greu pentru a putea racori casa.

Verificati tevile

Fiti atenti la toate tevile si cablurile aferente aparatului de aer conditionat. Verificati sa nu existe sparturi in tevi. Chiar daca acestea pot fi reparate, temporar, folosind benzi adezive, trebuie sa investiti in inlocuirea sau repararea lor de catre un profesionist.Daca aveti camere pe care nu le folositi, prin urmare nu e nevoie sa le raciti, inchideti usa.

Pastrati totul inchis

Este deja cunoscut faptul ca aerul conditionat nu functioneaza corect daca stati si cu fereastra deschisa. Prin urmare, asigurati-va ca ati inchis geamurile si usile.

Feriti-va de soare

Chiar daca lumina naturala este superba, poate creste temperatura din casa. Instalati-va draperii sau jaluzele care sa blocheze caldura soarelui.De asemenea, limitati activitatile care produc umiditate si caldura, precum gatitul sau spalatul rufelor. Puteti efectua aceste sarcini dimineata sau seara, dupa apusul soarelui.

Folositi ventilatoare

Chiar daca nu racoresc locuita atat de mult precum aparatele de aer conditionat, ventilatoarele le pot inlocui pe acestea, in zilele mai putin calduroase. Astfel, veti economisi 60% din costurile pentru energia electrica.

Ajustati corect temperatura

Cea mai buna setare pentru temperatura aparatului este la 25 de grade Celsius. Daca reduceti temperatura pana la 22 de grade Celsius veti creste costurile cu 12 - 47%.Daca setati o temperatura foarte scazuta la inceput nu veti racori casa mai repede, ci doar veti utiliza mai multa energie electrica si, daca uitati sa cresteti temperatura, functionarea apartului va fi mult mai putin eficienta decat credeti.

 


3 Comentarii + Adauga Comentariu

 • Este foarte adevarat, dar ar fi si mai bine sa îti cumperi de la început un aer conditionat cu clasa energetica A si compresoare eficiente Mitsubishi, Toshiba, Panasonic....au un consum foarte redus de energie, daca doriti sa vedeti mai multe modele de acest gen intrati pe einstal.ro, de acolo mi-am cumparat si eu la un pret destul de bun.

 • Este foarte adevarat, dar ar fi si mai bine sa îti cumperi de la început un aer conditionat cu clasa energetica A si compresoare eficiente Mitsubishi, Toshiba, Panasonic....au un consum foarte redus de energie, daca doriti sa vedeti mai multe modele de acest gen intrati pe einstal.ro, de acolo mi-am cumparat si eu la un pret destul de bun.

 • Asa este combo, de pe einstal mi-am luat si eu un aer conditionat Nordstar care are si un program de functionare pe timp de noapte pentru economie.

Comenteaza

Adauga Comentariu

AirKool AirWell AKAI Akontek Alizee Arctic Beko Buntz Chigo Citizen Daikin Danfoss Ferroli Fujitsu General Fujitsu Gree Haier Henson Hitachi Hokkaido Inventor LDK LG Midea Mistral NordStar NorthStar Osaka Panasonic Platinium Samsung Sanyo Sharp Simbio Starway Studio Casa TechnoLux Toshiba Vinchi Vortex Whirlpool White Westinghouse Yamato York Zass